تا حدامکان
غذا را شخصا آماده کرده وازمصرف مواد غذایی دررستوران و غذاخوری نامطمئن و یا خرید
مواد غذایی از دست فروشان خودداری کنید .
·
غذایی که برای
بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی باشد .غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر
فاسد می شوند چون میکروب ها و باکتری ها در فضای مایع ، محیط مناسب تری برای رشد و
تکثیر دارند .
·
غذاهای خشک
همراه با سبزیجات تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی برای سفرند .
·
درطول سفر از
پنیر ، سرشیر ، خامه ای که پاستوریزه شده نیست استفاده نکنید . مصرف محصولات لبنی
پاستوریزه نشده خطر ابتلاء به بیماری تب مالت را به همراه دارد .
·
مصرف سس
مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ای بطور کلی توصیه نمی شوند مخصوصا در طول
سفر از مصرف سس مایونز و یا سس های خامه ای جدا خودداری کنید . می توانید با مخلوط
ماست ، آبلیمو ، کمی نمک و فلفل ودر صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای
سالاد تهیه کنید .
·
غذاهایی را دررستوران
سفارش دهید که سس ، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند . گاهی ممکن است در رستورانها
به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم
نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود .
·
در رستوران
حتما با غذایی که میل می کنید ، از ماست ( کم چرب و پاستوریزه ) ، لیموترش و یا
آبلیمو استفاده کنید .با مصرف اینها دستگاه گوارش اسیدی می شود و در نتیجه از رشد
و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و درنتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
·
مصرف انواع
دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه
نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی فاسد شده باشد .
·
اگر مایل به
مصرف بستنی هستید حتما از نوع پاستوریزه و کم چرب آن استفاده کنید .از خرید و مصرف
نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و ...و هم چنین لواشک ، تمبر هندی ،
آلوچه و ... در صورتی که بسته بندی
نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت
بهداشت ندارند ، خودداری کنید .انواع آلودگی های میکروبی و انگلی با خوردن این نوع
مواد غذایی غیر بهداشتی ممکن است به بدن منتقل شود .
·
برای جلوگیری
از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب ( ترجیحا آب معدنی ) همراه داشته باشید .به همراه
داشتن میوه ها و سبزی هایی مانند هویج ، گوجه فرنگی ، خیار و کاهو در طول مسافرت
به تامین آب ، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن کمک می کند .قبل از سفر در خانه
آنها راخوب بشویید و درظرفهای مناسب در بسته با خودتان ببرید .
·
از مصرف سالاد
به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری
های بین راهی خودداری کنید .
·
درصورتیکه
سالاد را شخصا درست می کنید حتما آن را قبلا ضدعفونی ، انگل زدایی و کاملا پاکیزه
نمایید .
·
گوشت ، مرغ ،
ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه
کنید .
·
آب را از
مراکز مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید .
·
یخ را از
مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین
نگهداری و یا خرد می شوند خودداری کنید .
·
در هنگام خرید
مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی بسته بندی غذا نوشته شده
دقت کنید .
·
به نشانگرهای
رنگی تغذیه ای که برمحصولات غذایی درج شده دقت کنید .رنگ قرمز نشان دهنده مقدار
زیاد قند ، نمک و یا چربی در محصول است که عامل خطر بروز چاقی ، دیابت ، چربی خون
بالا و فشارخون بالاست .
·
برای حمل گوشت
، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده کنید .و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس
نداشته باشد .
·
برای طبخ و
مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید .
·
در هنگام سفرغذا
باید آخرین وسیله ای باشد که می خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل ازحرکت باید در
یخچال نگهداری شود .
·
توصیه می شود
بجای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون
دوغ کم نمک و بدون گاز استفاده کنید .