اخبار

مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

کرمانشاه ۷۶۰ "ماما" دارد/ بیمه‌ها نسخه "ماما" را قبول نمی کنند

کرمانشاه ۷۶۰ "ماما" دارد/ بیمه‌ها نسخه "ماما" را قبول نمی کنند
مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مهمترین دغدغه ماماها را عدم پذیرش نسخه آنها از سوی شرکت های بیمه ای عنوان کرد.

به گزارش مفدا کرمانشاه ، شیوا کاظمی با اشاره به فعالیت ۷۶۰ ماما در سطح استان گفت: از این تعدد ۲۶۱ ماما در حوزه معاونت درمان، ۳۸۲ نفر در حوزه معاونت بهداشت، ۹ نفر به عنوان عضو هیات علمی و ۱۰۸ نفر نیز در بخش خصوصی فعال هستند.

وی افزود: در حال حاضر در سطح استان ۱۵۴ مطب یا دفتر کار مامایی و نیز پنج مرکز مشاوره و مراقبت های مامایی فعال است.

کاظمی با بیان اینکه امکان نسخه نویسی برای ماماها وجود دارد، گفت: متاسفانه این نسخه ها از سوی شرکت های بیمه پذیرفته نمی شود و همین امر موجب مشکلات و گرفتاری های بسیاری برای بیماران و ماماها شده است.

وی تصریح کرد: بیمه های سونوگرافی و آزمایش هایی که در نسخه ماماها نوشته شود را قبول نمی کنند و  بیمار باید انجام این امور را بصورت آزاد انجام دهد و برای همین بیماران ترجیح می دهند به جای مراجعه به ماماها به مطب متخصصین زنان و زایمان بروند.

کاظمی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۴، سه استان بصورت پایلوت هدف اجرای طرحی قرار گرفتند که در آن نسخه ماماها از سوی شرکت های بیمه پذیرش شود و قرار شد نتایج این طرح به کل کشور تعمیم داده شود که فعلا خبری نیست.

وی اشتغال را از دیگر دغدغه ها و مشکلات جامعه مامایی استان عنوان کرد وافزود: متاسفانه ورودی دانشگاه ها در رشته مامایی تناسبی با جذب دانش آموختگان این رشته ندارد و تنها در بخش معاونت درمان در استان ۱۳۴ مامای منتظر اجرای طرح داریم.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به استانداردها باید جذب ماماها افزایش یابد، گفت: هم اکنون در سطح استان ۴۲ واحد LDR (واحدهای تک نفره زایمان) داریم که برای هریک نیاز به یک ماما داریم و در حال حاضر تنها در این بخش به جذب ۴۲ ماما نیاز است که متاسفانه اقدامی صورت نگرفته است.

مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه در خصوص تفاوت کار ماماها با متخصصین زنان و زایمان نیز گفت: ماماها مادران باردار کم خطر و بی خطر را پذیرش می کنند و اگر متوجه مشکلی در مادر باردار شوند، او را به متخصص زنان و زایمان ارجاع می دهند. در حقیقت تمام مادران باردار ابتدا باید به ماما مراجعه کرده و درصورت مشکل که نیاز به کار تخصصی باشد به متخصص زنان و زایمان ارجاع شوند.

به نقل از ایسنا ، کاظمی تصریح کرد: تفاوت دیگر در کار این دو این است که متخصص زنان و زایمان امکان انجام جراحی دارد و ماما نمی تواند این کار را انجام دهد.

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۱۰:۵۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید