آیین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی داروسازی

بسمه تعالی

رای صادره در سومین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 20/9/1378 درمورد آئین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی داروسازی

آئین نامه آموزشی دوره دکترای عمومی داروسازی که از طرف دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی پیشنهاد شده بود در 82 ماده و 70 تبصره درسومین جلسه مورخ 20/9/1378 شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی به تصویب رسید . این آئین نامه از ابتدای سال تحصیلی 80-1379 برای آن دسته از دانشجویان که از این تاریخ به بعد وارد دانشگاه می شوند لازم الاجرا است واز این تاریخ کلیه آئین نامه ها وبخشنامه های مغایر با آن برای دانشجویان مشمول این آئین نامه لغو می شود.

         

موردتائید است

مورد تائید است

دکترابوالحسن احمدیانی

دکتر محمد علی صدیقی گیلانی

دبیر شورای آموزش داروسازی وتخصصی

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی








رای صادره پنجمین جلسه مورخ 20/9/78 شورای عالی برنامه ریزی درمورد آئین نامه آموزشی دوره دکترای عمومی داروسازی صحیح است ، به واحدهای مجری ابلاغ شود.

دکتر محمد فرهادی

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

و رئیس شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی

 

 

فصل اول

شرایط ورود و نام نویسی

 ماده 1 - شرایط ورود به دوره دکترای عمومی داروسازی به شرح زیر است :

1-1- پذیرفته شدن در آزمون ورودی

2-1-  داشتن گواهینامه پایان دوره متوسطه از داخل یا خارج کشور مورد تائید از وزارت آموزش و پرورش (باتوجه به نظام جدید آموزش متوسطه ) یا برابر آن برای آموزشهای حوزوی ، مطابق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی .

3-1- مجاز بودن به ادامه تحصیل ازنظر قوانین و مقررات جاری کشور

4-1- داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی

5-1- برخورداری از سلامت تن و روان برابر ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تائید کمیسیون پزشکی دانشگاه

6-1- سپردن تعهد خدمت براساس ضوابط و قانون (( آموزش رایگان )) و یا پرداخت شهریه مطابق تعرفه و مقرراتی که ازطریق مراجع ذیربط صادر می شود.

تبصره : پرداخت شهریه ، فارغ التحصیلان رشته داروسازی را از انجام دیگر تعهدات قانونی خاص معاف نمی کند.

ماده 2- پذیرفته شدگان آزمون ورودی موظفند درمهلت هایی که توسط دانشگاه اعلام می شود ، برای نام نویسی و انتخاب واحد به دانشگاه یا دانشکده ذیربط مراجعه کنند.عدم مراجعه بموقع پذیرفته شدگان آزمون سراسری برای ثبت نام درنخستین نیمسال تحصیلی ، به منزله انصراف از تحصیل خواهد بود.

ماده 3- دانشجو موظف است درهر نیمسال در زمانیکه دانشگاه اعلام می کند برای ادامه تحصیل و انتخاب واحد به اداره آموزش مراجعه کند . عدم مراجعه دانشجو برای ثبت نام بدون اطلاع و عذرموجه دریک نیمسال به منزله انصراف از تحصیل است ودرصورت تاخیر و داشتن عذرموجه حق انتخاب واحد وادامه تحصیل درآن نیمسال را ندارند ، ولی آن نیمسال با صدور حکم مرخصی تحصیلی جزو مدت مجاز تحصیل آنان محسوب می گردد.

تبصره : دانشجو موظف است عذرموجه خود را درخودداری از نام نویسی، با دلایل مستند ، بطور مکتوب درزمانی کمتر ازیک ماه بعدازآغاز نیمسال تحصیلی به آموزش دانشگاه اطلاع دهد.

ماده 4- دانشجویان دوره دکترای عمومی داروسازی دریک زمان حق نام نویسی و ادامه تحصیل دربیش از یک رشته و دریک یا چند دانشگاه را نخواهد داشت . درصورت تخلف از ادامه تحصیل در یکی از رشته های انتخابی به تشخیص کمیسیون بررسی موارد خاص وزارت ، محروم وسوابق تحصیلی وی باطل اعلام می شود و دانشجو دراین حالت موظف است کلیه هزینه های مربوط به رشته حذف شده را مطابق تعرفه های تعیین شده به دانشگاه ذیربط بپردازد.

تبصره : دانشجویان ممتاز که در شرایط خاص قرار دارند ، از شمول این ماده مستثنی هستند . تعریف دانشجوی ممتاز و ضوابط اجرایی این تبصره، توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان درآموزش عالی تعیین و ابلاع می شود.

فصل دوم

نظام آموزشی

 ماده 5 - آموزش دوره دکترای عمومی داروسازی مبتنی بر نظام واحدی است .

ماده 6- درنظام واحدی ارزش هردرس با تعداد واحدهای آن درس سنجیده می شود و قبولی یا مردودی دانشجو دریک درس به همان درس محدود می شود.

ماده 7- هرواحد درس نظری و عملی (یا آزمایشگاهی ) مقدار درسی است که مفاد آن به ترتیب طی 17 ساعت و 34 ساعت در طول یک نیمسال تحصیلی یا دوره تابستانی و طبق برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی تدریس می شود و هرواحد کارآموزی و کارورزی به ترتیب طی 51 ساعت و 68 ساعت به اجرا گذاشته می شود.

ماده 8- هرسال تحصیلی مرکب از دو نیمسال و درصورت ضرورت یک دوره تابستانی است .

ماده 9- هر نیمسال تحصیلی عبارت از 17 هفته آموزشی و دوره تابستانی برابر 6 هفته آموزشی است .

          تبصره 1- مدت زمان امتحانات پایان نیمسال یا دوره تابستانی جزو مدت آموزش محسوب نمی شود.

تبصره 2- درموارد استثنایی و ضروری به پیشنهاد دانشکده مربوطه و موافقت شورای آموزشی دانشگاه می توان درس یا درسهایی را درمدتی کوتاهتر از 17 هفته تدریس کرد، مشروط براینکه مجموع ساعات هرواحد درسی از میزان مقرر در ماده 7 این آیین نامه کمتر نشود.

ماده 10 - کلیه دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی ، موظفند برنامه درسی و سرفصل مصوب شورای عالی برنامه ریزی را اجرا نمایند . ترتیب دروس با رعایت پیش نیازها ، روش تدریس و جابجا کردن ریز مواد و طرح مطالب جدید در یک درس و انتخاب منابع برعهده دانشگاهها است .

تبصره 1 : آن دسته از دانشگاههای علوم پزشکی که حداقل سه دوره دکترای عمومی داروسازی ، فارغ التحصیل داشته اند درصورت تائید شورای آموزش دانشکده و دانشگاه می توانند باتوجه به مقتضیات و امکانات حداکثر به میزان ده درصد کل واحدهای دوره به برنامه مصوب اضافه کنند.

تبصره 2 : تنظیم برنامه تحصیلی دانشجویان درطول دوره باتوجه به مقررات این آئین نامه و رعایت پیش نیازهای تعیین شده دربرنامه درسی برعهده دانشکده ذیربط است .

ماده 11- برنامه دوره دکترای عمومی داروسازی شامل درسهای عمومی و مراحلی به شرح زیر است :

مرحله اول - علوم پایه

مرحله دوم - دروس عمومی و اختصاصی داروسازی ، کارآموزی و کارورزی ، پایان نامه

تبصره 1 : دانشجویان دوره دکترای عمومی داروسازی موظفند پس از اتمام کلیه واحدها از پایان نامه خود دفاع نمایند.

تبصره 2 : درصورتیکه دانشجو درنیمسال ماقبل آخر مرحله علوم پایه مشروط نشده باشد می تواند درنیمسال آخر این مرحله 24 واحد از درسهای مرحله اول را انتخاب نماید.

ماده 12- در پایان مرحله اول ، امتحان جامع علوم پایه برگزار می شود و قبولی در امتحان جامع شرط ورود به دوره های بعدی
می باشد.

تبصره : شرط شرکت در امتحان جامع علوم پایه ، قبولی درکلیه درسهای مرحله اول (درسهای علوم پایه و کلیه درسهای عمومی ) است . با این حال درشرایطی که دانشجو ، تنها یک درس عمومی باقی داشته باشد ، می تواند درامتحان جامع علوم پایه شرکت کند و درصورت قبولی ، درس باقیمانده را در دوره بعدی بگذراند.

ماده 13 - شرکت درامتحان جامع علوم پایه تا سه نوبت مجاز است چنانچه دانشجو در امتحان مزبور نمره قبولی کسب نکند از ادامه تحصیل در دوره دکترای عمومی داروسازی محروممی شود.

تبصره 1: غیبت غیر موجه در امتحان جامع علوم پایه به منزله یک نوبت شرکت درامتحان محسوب می شود.

تبصره 2: دانشجویی که به علت مردود شدن در امتحان جامع علوم پایه از ادامه تحصیل در رشته داروسازی محروم می شود درصورتی که میانگین نمرات درسهایی که گذرانده است حداقل 10 باشد ، می تواند برابر دستورالعمل مربوطه به رشته دیگری درمقاطع کارشناسی یا کاردانی ( باتوجه به میانگین نمره دانشجو) تغییر رشته دهد.

ماده 14- محل کارآموزی و کارورزی داروسازی ، داروخانه ، بیمارستان ، بخش اورژانس ، مرکز بهداشتی درمانی روستایی و شهری و صنایع داروسازی می باشد.


 

فصل سوم

واحدهای درسی و طول مدت تحصیل

ماده 15 - حداقل تعداد واحدهای درسی لازم برای فراغت از تحصیل در دوره دکترای عمومی داروسازی برابر تعداد واحدهای برنامه آموزشی مصوب آن دوره درشورای عالی برنامه ریزی است .

تبصره : گذراندن درسهای پیش نیاز دانشگاهی و ضوابط آن برطبق برنامه ای که توسط شورای آموزشی دانشگاه تعیین
می گردد انجام می پذیرد.

ماده 16 - دانشجو درهر نیمسال تحصیلی درکلیه مراحل آموزش دکترای عمومی داروسازی مجاز است بین 12 تا 20 واحد درسی ، انتخاب نماید.       

تبصره 1 : درآخرین نیمسال تحصیلی هریک از مراحل آموزشی دانشجو از رعایت شرط حداقل 12 واحد معاف است .

تبصره 2: دانشجویی که در یک نیمسال ، حداقل میانگین 17 داشته باشد درصورت امکان می تواند در نیمسال بعد تا 24 واحد درسی انتخاب کند.

تبصره 3 : در مواردی که دانشجو حداکثر 24 واحد باقیمانده برای گذراندن هریک از مراحل دوره را داشته باشد، درصورتی که درنیمسال قبل مشروط نشده باشد با تایید دانشکده می تواند تمامی واحدهای باقیمانده را دریک نیمسال انتخاب کند.

          تبصره 4: در دوره تابستانی ، دانشجو مجاز به انتخاب بیش از 6 واحد درسی نمی باشد.

ماده 17- حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره دکترای عمومی داروسازی 9 سال است .

تبصره : دانشجوئی که نتواند در مدت 4 سال اول دوره آموزش داروسازی درامتحان جامع علوم پایه نمره قبولی کسب کند از ادامه تحصیل در رشته داروسازی  محروم می شود و با وی مطابق تبصره 2 ماده 13 این آئین نامه رفتارخواهد شد.

فصل چهارم 

حضور و غیاب

ماده 18- حضور دانشجو در تمامی جلسات مربوط به هر درس و واحدهای کارآموزی و کارورزی الزامی است و عدم حضور دانشجو در هر یک از جلسات , غیبت محسوب می شود.

ماده 19- ساعات غیبت دانشجو در هر درس نظری و عملی (آزمایشگاهی) نباید از چهار هفدهم مجموع ساعات آن درس و ساعات غیبت دانشجو در دوره های کارآموزی و کارورزی نباید ازیک دهم ساعت آن واحد تجاوز کند , در غیر این صورت نمره دانشجو در آن درس صفر منظور خواهد شد.

ماده 20- در صورتی که غیبت دانشجودر هر درس نظری و عملی (آزمایشگاهی)مازاد برچهار هفدهم و در واحدهای کارآموزی و کارورزی مازاد بر یک دهم  بوده و موجه تشخیص داده شود آن درس حذف میگردد در اینحال رعایت حداقل نصاب 12 واحد الزامی نیست در عین حال نیمسال مذکور به عنوان یک نیمسال کامل جزو سنوات تحصیلی دانشجو محسوب می گردد .

ماده 21 - غیبت غیرموجه درامتحان هردرس به منزله گرفتن نمره صفر در آن درس و غیبت موجه درامتحان هردرس باعث حذف آن درس خواهد بود.

ماده 22 - درصورتیکه مجموع ساعات غیبت دانشجو اعم ازموجه یا غیرموجه درهریک از واحدهای کارآموزی و کارورزی ازیک دهم ساعات هریک از واحدها ویا چهارهفدهم ساعات هریک از درسهای نظری وعملی (آزمایشگاهی ) بیشتر باشد ، دانشجو موظف به تکرار کامل آن واحد ویادرس می باشد.

ماده 23- تشخیص موجه بودن غیبت دانشجو درکلاسهای درس ، ساعات کارآموزی، کارورزی و جلسات امتحان به عهده شورای آموزشی دانشگاه است .

فصل پنجم 

حذف و اضافه

ماده 24- دانشجو می تواند درهرنیمسال تحصیلی ازمراحل اول و دوم تا دو هفته پس از شروع نیمسال ، حداکثر دودرس ( نظری ، عملی ، کارآموزی و کارورزی ) خود را حذف و یا برای دو درس دیگر ثبت نام کنند. یا دو درس انتخابی خود را با دو درس دیگر جابجا نماید. مشروط براینکه تعداد واحدهای انتخابی وی از حدود مقرر درماده 16 تجاوز نکنند.

تبصره 1 : غیبت در دوهفته اول هردرس بدلیل حذف و اضافه ویا به هردلیل دیگر مجاز نیست و درصورت پیشامد جزوچهارهفدهم و یک دهم غیبت مجاز دانشجو محسوب     می شود.

تبصره 2 : حذف و اضافه درترم تابستان امکان پذیر نیست .

ماده 25 - دانشجو درمراحل اول و دوم آموزش داروسازی می تواند تا 5 هفته به پایان نیمسال تحصیلی فقط یکی از دروس نظری یا کارآموزی و کارورزی خود را با تائید گروه آموزشی مربوطه حذف کند ، مشروط براینکه اولا" غیبت دانشجو درآن درس بیش از حدود چهارهفدهم یا یک دهم مجموع ساعات آن درس نباشد و ثانیا" تعداد واحدهای باقیمانده وی از 12 واحد کمتر نشود.

ماده 26- حذف کلیه درسهای اخذ شده در یک نیمسال ، تنها درصورتی مجاز است که بنا به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه دانشجو قادر به ادامه تحصیل درآن نیمسال نباشد . دراین صورت نیمسال مزبور جزو حداکثر مدت مجاز تحصیل وی محسوب می گردد.

فصل ششم

  ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو

ماده 27 - ارزشیابی پیشرفت دانشجو در هر درس براساس میزان حضور و فعالیت درکلاس ، انجام امور آموزشی و نتایج امتحانات میان نیمسالی و پایان نیمسال صورت می گیرد و مدرس هردرس مرجع ارزشیابی دانشجو در آن درس است .

ماده 28 - ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو درواحدهای کارآموزی و کارورزی ، باتوجه به موارد ذیل انجام می شود :

1-   28  رعایت اخلاق اسلامی و حفظ شئون پزشکی و حسن رابطه با بیماران وکارکنان بخش

2-   28- حضور مرتب و تمام وقت درواحدها و کلاسهای مربوطه

3-   28  دقت واحساس مسئولیت درانجام امورمحوله طبق ضوابط واحد مربوطه

4-   28- افزایش مهارت و بهره گیری دانشجو ازواحدهای کارآموزی و کارورزی

5-   28- شرکت درامتحانات پایان واحدها و کسب نمره لازم

ماده 29 - برگزاری امتحان کتبی درپایان هر نیمسال تحصیلی دوره دکترای عمومی داروسازی الزامی است .

تبصره : امتحان واحدهای کارآموزی و کارورزی درپایان هردرس انجام می شود.

ماده 30- معیار ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو نمره امتحانی است و نمره دانشجو در هر درس بصورت عددی بین صفر تا 20 مشخص می شود.

ماده 31- حداقل نمره قبولی درکلیه درسهای داروسازی (به غیراز واحد پایان نامه ، کارآموزی و کارورزی ) 10 و حداقل میانگین درهرنیمسال و میانگین کل 12 می باشد . حداقل نمره قبولی واحدهای کارآموزی ، کارورزی و پایان نامه (پایان نامه 1 و 2و 3 ) 14 می باشد دانشجوئی که درهر یک از درسها حداقل نمره قبولی را کسب ننماید در اولین فرصت معین موظف به انتخاب مجدد آن درس می باشد . با این حال نمرات کلیه دروس اعم از قبولی و یا مردودی درکارنامه دانشجو ثبت و درمحاسبه میانگین محسوب می شود.

تبصره : نمرات هرقسمت از درسهای نظری و عملی (ناپیوسته ) که دارای دو کد هستند مستقل می باشند ، اما برای درسهای نظری عملی ( پیوسته ) که دارای یک کد هستند یک نمره محاسبه می گردد.

ماده 32- مدرس یا مدرسین هر درس موظفند گزارش نمره نهایی دانشجو درآن درس را حداکثر 10 روز پس از برگزاری امتحان از طریق گروه ، به آموزش دانشکده تسلیم نماید.

تبصره : درصورت عدم تسلیم نمرات به آموزش دانشکده مراتب درشورای آموزش دانشگاه مطرح و در مورد مدرس و دانشجویان تصمیم گیری خواهد شد.

ماده 33- آموزش دانشکده موظف است نمرات نهائی را حداکثر تا سه هفته پس از برگزاری آخرین امتحان هرنیمسال و بعد از رسیدگی به اعتراضات دانشجویان و رفع اشتباهات احتمالی به آموزش کل دانشگاه ارسال دارد.

          تبصره : نمره پس از اعلام به آموزش کل دانشگاه غیرقابل تغییراست .

ماده 34 - درپایان هرنیمسال تحصیلی ، میانگین نمرات دانشجو در آن نیمسال و میانگین کل نمرات او تا پایان آن نیمسال محاسبه و درپایان دوره تحصیلی میانگین کل نمرات دانشجو محاسبه می گردد و درکارنامه وی ثبت می گردد.

تبصره 1: برای محاسبه میانگین ، تعداد واحدهای هر درس در نمره آن درس ضرب می شود و مجموع حاصل ضربها برتعداد کل واحدهایی که دانشجو برای آنها نمره قبولی یا مردودی دریافت داشته است تقسیم می شود

تبصره 2 : نمرات درسهایی که دانشجو دردوره تابستانی می گذراند تنها درمحاسبه میانگین کل دانشجو محسوب می شود و این مدت جزو سنوات مجاز تحصیلی دانشجو منظور نمی گردد.

ماده 35 - میانگین نمرات دانشجو در هر نیمسال تحصیلی نباید از 12 کمترباشد ، درغیراینصورت نام نویسی دانشجو درنیمسال بعدی بصورت مشروط خواهد بود.

تبصره 1 : درمواردی که تعداد واحدهای ارائه شده توسط دانشگاه کمتراز 12 واحد باشد آن نیمسال جزو سنوات تحصیلی دانشجو محاسبه نخواهد شد ولیکن درصورت کسر میانگین به عنوان نیمسال مشروطی محاسبه خواهد شد 0 درموردی  که بعلت مشکلات دانشجو تعداد واحدها کمتراز 12 واحد باشد آن نیمسال  جزو سنوات تحصیلی دانشجو و درصورت کسر میانگین به عنوان نیمسال مشروطی محاسبه خواهد شد.

تبصره 2 : دانشکده موظف است ، موضوع مشروط بودن نام نویسی دانشجو را هربار کتبا" به وی و اولیاءاش اطلاع دهد و یک نسخه از آن را درپرونده دانشجو ضبط کند . با این وصف عدم اخطار به وی از طرف دانشگاه و یا اظهاربی اطلاعی دانشجو از این امر، مانع از اجرای مقررات نخواهد بود.

تبصره 3 : دانشجوئی که به صورت مشروط نام نویسی می کند حق انتخاب بیش از 14 واحد درسی را درآن نیمسال ندارد .

ماده 36 - دانشجوئی برای سه نیمسال متوالی یا چهارنیمسال متناوب مشروط شود، از ادامه تحصیل محروم می شود .  دراین حال ، چنانچه میانگین کل واحدهایی که گذرانده است حداقل 10 باشد ، مطابق تبصره 2 ماده 13 می تواند تغییر رشته بدهد .

ماده 37 - میانگین کل نمرات دانشجو در پایان هریک از مراحل نباید از 12 کمترباشد. دانشجویی که درپایان هریک از مراحل دارای میانگین کل کمترازحد تعیین شده باشد، درصورتیکه مدت مجاز تحصیلی وی درآن مرحله به پایان نرسیده باشد ، می تواند درسهایی را که درآنها حسب مورد نمره کمتراز حدنصاب آورده است ، تکرار ودرغیراینصورت حق ورود به مرحله بعدی و یا فراغت از تحصیل را نخواهد داشت .

بدیهی است که نمرات دروس تکراری اضافه برنمرات قبلی درکارنامه دانشجو ثبت و درمحاسبه میانگین کل او محسوب خواهد شد.

تبصره : دانشجوئی که نتواند یا نخواهد از فرصت مذکور دراین ماده استفاده کند یا علیرغم استفاده از آن نتواند کمبود میانگین کل خود را جبران نماید می تواند ، درمرحله اول مطابق تبصره 2 ماده 13 و درمرحله دوم چنانچه کمتراز 160 واحد گذرانده باشد به یکی از رشته های مقطع کارشناسی و چنانچه 160 ویا بیشتر از 160 واحد  گذرانده باشد به یکی از رشته های مقطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد تغییر رشته دهد .

فصل هفتم

مرخصی تحصیلی و انصراف از تحصیل

ماده 38- دانشجو می تواند در طول مراحل آموزش داروسازی حداکثر دو نیمسال تحصیلی متوالی یا متناوب با احتساب در سنوات از مرخصی تحصیلی استفاده نماید.

ماده 39- تقاضای مرخصی تحصیلی باید به صورت کتبی, حداقل دو هفته قبل از شروع نام نویسی هر نیمسال , توسط دانشجو به اداره آموزش دانشکده تسلیم گردد.

تبصره: اداره آموزش دانشگاه موظف است پس از کسب نظر از رئیس یا معاونت آموزشی دانشکده ذیربط قبل از اتمام مهلت نام نویسی , موافقت یا عدم موافقت با درخواست دانشجو را کتبا" به وی ابلاغ کند.

ماده 40- ترک تحصیل بدون کسب اجازه از دانشکده محل تحصیل انصراف از تحصیل محسوب می شود و دانشجو منصرف از تحصیل حق ادامه تحصیل را ندارد.

تبصره : در موارد استثنائی که دانشجو ترک تحصیل خود را موجه می داند , باید دلایل آنرا حداقل یک ماه قبل از پایان همان نیمسال به دانشگاه ارائه دهد. در صورت تائید موجه بودن ترک تحصیل توسط دانشگاه , آن نیمسال جزو مرخصی تحصیلی دانشجو محسوب می شود.

ماده 41- دانشجو باید درخواست انصراف از تحصیل خود را شخصا به آموزش دانشکده تسلیم نماید در این صورت دانشجو مجاز است فقط برای یک بار در فاصله یک ماه از تاریخ درخواست،

تقاضای خودرا پس بگیرد پس از انقضای این مهلت حکم انصراف از تحصیل وی صادر خواهد شد و دانشجو از آن پس حق ادامه تحصیل را نخواهد داشت.

تبصره 1 : دانشجوی منصرف از تحصیل موظف است به کلیه تعهداتی که در دوران تحصیل سپرده است عمل نماید.

تبصره 2 : تحصیل مجدد دانشجوی منصرف از تحصیل موکول به شرکت و قبولی در آزمون سراسری بر اساس ضوابط مربوطه خواهد بود.

فصل هشتم

انتقال و جابجائی

ماده 42- انتقال به معنی تغییر محل تحصیل دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در همان رشته و همان مقطع تحصیلی است .

ماده43- انتقال دانشجو با توافق دانشگاههای مبدا و مقصد منوط به داشتن همه شرایط زیر است :

1-43- ادامه تحصیل متقاضی در دانشگاه مبدا از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد.

2-43- متقاضی حداقل دو نیمسال از دوره آموزشی خود را در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.

3-43- واحدهای اختصاصی (پایه , اصلی و تخصصی )باقیمانده دانشجو برای دانشگاه مقصد حداقل نصف کل واحدهای اختصاصی دوره باشد.

4-43- میانگین نمرات دروس گذرانده شده متقاضی حداقل دوازده باشد.

5-43- نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون آخرین پذیرفته شده همان سال در رشته و سهمیه مربوط در دانشگاه مقصد کمتر نباشد.

تبصره : انتقال محل تحصیل دانشجویانیکه به دستگاههای اجرایی خاص تعهد سپرده اند،

با رعایت شرایط ماده 43 و اعلام موافقت دستگاه اجرائی ذیربط امکان پذیر است.

ماده 44- در موارد زیر انتقال دانشجو به محل یا نزدیکترین محل سکونت دائم خانواده او خارج از شرایط مذکور در ماده 43 (به استثنای شرط 1) انجام می شود :

1-44- شهادت , فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده دانشجو بطوریکه وی به تشخیص مراجع قانونی به عنوان کفیل خانواده شناخته شود.

2-44- معلولیت موثر دانشجو , به نحوی که به تشخیص شورای عالی پزشکی بطور مستقل قادر به ادامه زندگی نباشد.

3-44- ازدواج رسمی و دائمی دانشجوی دختر , و یا انتقال شوهر دانشجو مشروط بر آنکه شوهر دانشجو در استخدام رسمی دولت باشد و جابجائی محل زندگی وی بدون درخواست او انجام شده باشد.

تبصره 1: تشخیص و تائید صحت هریک از موارد مذکور بر عهده دانشگاه مقصد است .

تبصره 2: هر یک از موارد مذکور در این ماده باید بعد از قبولی دانشجودردانشگاه صورت گرفته باشد .

تبصره 3: برای کارمندان رسمی یا پیمانی دولت , ارائه حکم اشتغال ضروری است و اگر شغل همسر آزاد باشد گواهی اشتغال و سکونت او در تهران باید به تائید مراجع قانونی یا نیروی انتظامی رسیده باشد .

تبصره 4: در موارد استثنایی , بر اساس تشخیص دانشگاه در صورتی که محل تحصیل دانشجوی دختر در تهران باشد و همسر او نیز در شهرستان دانشجو باشد اگر رشته تحصیلی دختر در شهرستان (محل تحصیل همسر ) موجود نباشد همسر او می تواند به تهران منتقل شود .

ماده 45- انتقال دانشجو به هر یک از دانشگاههای تهران ممنوع است جز در موارد مذکور در ماده 44 .

ماده 46- انتقال دانشجو از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تهران به شهرستانها و از شهرستانها به یکدیگر در یک رشته و در یک مقطع به شرط موافقت دانشگاههای مبدا و مقصد بلامانع است .

ماده 47- انتقال از دوره های شبانه به روزانه و از دانشگاههای غیر دولتی به دانشگاههای دولتی ممنوع است ولی انتقال بالعکس آن با موافقت مبدا و مقصد بلامانع است .

ماده 48- انتقال همسر و فرزندان اعضاء هیات علمی به محل اشتغال آنها طبق ضوابطی که توسط وزارتخانه های فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت , درمان و آموزش پزشکی تهیه , تدوین و ابلاغ می شود , صورت می گیرد .

ماده 49- انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل بر اساس
 آئین نامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی می باشد .

ماده 50- دانشجوی متقاضی انتقال باید درخواست انتقال خود را با ذکر مورد کتبا و حداقل 6 هفته قبل از شروع نیمسال تحصیلی به اداره آموزش دانشگاه مبدا تسلیم کند.

تبصره : پذیرش درخواست انتقال پذیرفته شدگان آزمون سراسری خارج از ضوابط موضوع ماده 50 در صورت تاخیر قبل از اتمام مهلت ثبت نام خواهد بود .

ماده 51- دانشگاه مبدا در صورت موافقت با انتقال متقاضی واجد شرایط , موظف است حداکثر ظرف یک هفته , موافقت خود را به همراه تقاضانامه و ریز نمرات دانشجو به دانشگاه مقصد ارسال کند و دانشگاه مقصد مکلف است حداقل دو هفته قبل از شروع نام نویسی نظر خود را به دانشگاه مبدا اعلام دارد .

تبصره : در صورت موافقت با انتقال , کلیه سوابق دانشجو از دانشگاه مبدا به دانشگاه مقصد ارسال و ارتباط دانشجو با دانشگاه مبدا قطع می شود .

ماده 52- کلیه واحدهایی که دانشجوی انتقالی با نمرات 12 و بالاتردر دانشگاه مبدا گذرانده است پذیرفته می شود و پذیرش واحدهای با نمره بین 10 و 12 بر عهده دانشگاه مقصد است . در هر حال حذف احتمالی واحدهای درسی دانشجوی انتقالی در حدودی مجاز است که وی امکان گذراندن واحدهای باقیمانده خود را در طول مدت مجاز تحصیل داشته باشد .

تبصره 1- تمام نمرات درسی دانشجو در دانشگاه مبدا ء  اعم از قبولی و یا مردودی و سوابق آموزشی دانشجوی انتقالی از لحاظ مشروطی , عینا در کارنامه دانشجو ثبت و در میانگین کل نمرات دانشجو محاسبه می گردد .

تبصره 2- عدم پذیرش دروس با نمره کمتر از 12 مربوط به مرحله ای است که دانشجو به هنگام انتقال در آن مرحله مشغول به تحصیل است و به مراحل قبلی تسری ندارد .

ماده 53- مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی انتقالی توسط دانشگاه مقصد صادر  می شود و در آن مدرک تعداد واحدهای گذرانده شده دانشجو و مجموع واحدها در دانشگاههای مبدا و مقصد با ذکر میانگین نمرات و سوابق تحصیلی دانشجو قید می شود .

ماده 54- انتقال دانشجو در طول مدت تحصیل فقط برای یکبار مجاز است .

ماده 55- جابجائی دو دانشجو با موافقت دانشگاههای مبدا و مقصد در صورت احراز شرایط زیر در طول مدت تحصیل برای یکبار بلامانع است :

1-55- ادامه تحصیل هر دو دانشجو در دانشگاههای مبدا از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد .

2-55- هر دو دانشجو در یک مرحله از آموزش به تحصیل اشتغال داشته باشند .

تبصره 1: برای جابجایی دانشجویانی که به دستگاههای اجرایی خاص تعهد سپرده اند, کسب موافقت دستگاه اجرایی ذیربط علاوه بر شرایط مذکور الزامی است .

تبصره 2: دانشجویانی که بیش از 50 درصد واحدهای دوره را در دانشگاه مبدا گذرانده اند تا پایان دوره به صورت دانشجوی میهمان  در دانشگاه مقصد ادامه تحصیل خواهند داد و مدرک فراغت از تحصیل آنها توسط دانشگاه مبدا صادر خواهد شد .

تبصره 3: جابجایی پذیرفته شدگان آزمون سراسری در هر سال تحصیلی با ارائه درخواست در طول سه هفته اول آغاز تحصیل با رعایت مفاد این فصل بلامانع است .

ماده 56- دانشجوی متقاضی جابجایی بایستی دو نسخه فرم مربوط به جابجایی را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت و تکمیل نموده و در فاصله پانزدهم الی پایان تیرماه هر سال به آموزش دانشگاه مبدا تسلیم کند.

تبصره 1: دانشجوی متقاضی جابجایی منحصرا میتواند یک دانشگاه را به عنوان مقصد انتخاب کند .

تبصره 2: تقاضای جابجایی دانشجویانی که قبلا یکبار منتقل یا جابجا شده اند پذیرفته نخواهد شد .

ماده 57- دانشگاهها پس از انقضای مهلت تعیین شده نسبت به دسته بندی تقاضاهای رسیده اقدام و حسب مورد یک نسخه از تقاضاهای تائید شده را به همراه شرح واحدها یی که متقاضیان گذرانده اند به دانشگاه مقصد ارسال می دارند .

تبصره : تقاضاهای جابجایی بایستی حداکثر تا پایان مردادماه به دانشگاه مقصد رسیده باشد .

ماده 58- از ابتدای شهریور ماه هر سال تحصیلی تقاضاهای رسیده در شورای آموزشی یا کمیته منتخب آن مورد بررسی قرار می گیرد و با توجه به تعداد دانشجویان متقاضی نسبت به قبول تقاضاها بر اساس بالاترین امتیازات موضوع ماده 59 اقدام و نتایج تصمیمات متخذه را قبل از شروع
نام نویسی بر اساس تقویم دانشگاهی , توسط معاون آموزشی به دانشگاههای مبدا و از آن طریق به دانشجویان ذینفع اعلام می نماید .

تبصره : جابجایی دانشجویان متقاضی پس از تصویب شورای آموزشی یا کمیته منتخب آن امری است قطعی و برای طرفین لازم الاجرا است .

ماده 59- اولویت در انتخاب دانشجویان متقاضی جابجایی به تهران و دانشگاههای مادر برحسب کسب بیشترین امتیاز از مجموع امتیازات زیر تعیین می شود :

1 -59- دانشجوی دختر مجرد                                                 8    امتیاز

2 -59- دانشجوی متاهل                                                       10  امتیاز

3 -59- دانشجوی متاهل با فرزند                                            12  امتیاز

4 -59- میانگین کل بین  99/13-12                                      5    امتیاز

5 -59- میانگین کل بین 99/16-14                                       15  امتیاز

 6 -59- میانگین کل بین 20-17                                           20  امتیاز

 7 -59- انتخاب دانشگاه مستقر در شهر محل اقامت والدین

          یا یکی از شهرستانهای مجاور آن                                  50  امتیاز

8 -59- فرزندان شاهد                                                         20  امتیاز

9 -59- جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی                       20  امتیاز

10-59- دانشجوی معلول                                                       20  امتیاز

11-59- داشتن حکم سرپرستی بستگان درجه اول                      20  امتیاز

فصل نهم

دانشجوی میهمان

ماده 60- در مواردی که دانشجو، بطور موقت به تغییرمحل تحصیل خود ناگزیر باشد , می تواند با توافق دانشگاههای مبدا و مقصد به عنوان دانشجوی میهمان , محل تحصیل خود را به طور موقت برای مدت معین تغییر دهد .

تبصره 1: میهمان شدن دانشجو در یک دانشگاه , مشروط به این است که دانشجو حداقل دو نیمسال خود را در دانشگاه مبدا گذرانده باشد .

تبصره 2: میهمان شدن دانشجو در یک دانشگاه برای گذراندن یک یا چند درس از مجموعه درسهای انتخابی دانشجو در یک نیمسال تحصیلی یا دوره تابستانی با نظر دانشگاه مبدا و موافقت دانشگاه مقصد بلامانع است .

تبصره 3: انتخاب واحد دانشجوی میهمان در دانشگاه مقصد بایستی با اطلاع امور آموزشی در دانشگاه مبدا و طبق شرایط دانشگاه مقصد باشد.

ماده 61- تعداد واحدهایی که دانشجوی میهمان در دانشگاه یا دانشگاههای مقصد می گذراند در هیچ صورتی نباید از 25 درصد کل واحدهای دوره تجاوز کند .

تبصره : واحدهایی که دانشجوی مهمان در دانشگاه مقصد می گذراند، عینا در کارنامه او در دانشگاه مبدا ثبت می شود و نمرات آنها در محاسبات میانگین نیمسال و میانگین کل منظور می گردد.

ماده 62- مدرک فراغت ازتحصیل دانشجوی میهمان درهرصورت توسط دانشگاه مبداء صادر خواهد شد.

فصل دهم

تغییر رشته

ماده 63- دانشجویان دوره دکترای داروسازی درطول دوران تحصیل خود ، درصورت داشتن شرایطی به شرح زیر ،  و موافقت دانشگاه ذیربط ، می توانند به رشته دیگری درهمان گروه آزمایشی تغییر رشته دهند:

1-   63- ادامه تحصیل متقاضی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد.

2-   63- حداقل یک ششم و حداکثریک سوم کل واحدهای دوره را گذرانده باشد.

3-  63- نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون پائین ترین فرد پذیرفته شده درسهمیه و رشته مورد تقاضا درهمان سال کمترنباشد.

4-  63- باتوجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل ، امکان گذراندن واحدهای درسی مورد نیاز در رشته جدید را داشته باشد.

تبصره 1 : تغییر رشته دانشجویانی که از ادامه تحصیل در رشته داروسازی محروم می شوند، خارج از شرایط مذکور مطابق دستورالعمل مربوطه انجام می شود.

تبصره 2 : دانشجو تنها برای یک بار می تواند تغییر رشته دهد به استثنای مشمولین مندرج در تبصره 1 همین ماده .

تبصره 3 : تغییر رشته به رشته هایی که درضوابط گزینش آنها شرایط خاص پیش بینی شده است موکول به احراز شرایط مربوط است .

ماده 64 - تغییر رشته باید درمقاطع هم سطح صورت گیرد درغیراینصورت ازمقطع بالاتر به پایین تردرصورت درخواست دانشجو با رعایت مقررات ماده 63 امکان پذیر است .

ماده 65 - درصورت موافقت باتقاضای تغییر رشته ، دانشجو موظف است دراولین نیمسال تحصیلی پس از موافقت دررشته جدید ثبت نامه کند و درصورت ثبت نام ، حق بازگشت به رشته قبلی را ندارد.

تبصره 1 : دانشجو تا قبل ازثبت نام دررشته جدید موظف است برطبق مقررات دررشته قبلی ادامه تحصیل دهد.

تبصره 2 : عدم نام نویسی دانشجو در رشته جدید در وقت معین به منزله انصراف از تغییر رشته تلقی می شود و دانشجو درطول دوران تحصیل خود ، دیگرحق تغییر رشته نخواهد داشت .

ماده 66 - درسهایی که دانشجو دررشته قبلی گذرانده است ، درگروه آموزشی رشته جدید بررسی ومعادل سازی می شود و فقط درسهایی ازوی پذیرفته می شود که به تشخیص گروه آموزشی با دروس رشته جدید اشتراک محتوایی داشته باشد و نمره هریک از آن درسها نیز از 12 کمتر نباشد.

تبصره 1: درسهای پذیرفته شده درکارنامه دانشجو ثبت و نمرات آنها درمحاسبه میانگین، کل منظور می گردد، ولی نمرات درسهای پذیرفته نشده بدون احتساب درمیانگین درکارنامه دانشجو باقی می ماند . دراین حال چنانچه میانگین واحدهای پذیرفته نشده کمتراز 12 باشد جمعا"بعنوان یک نیمسال مشروطی درسابقه تحصیلی دانشجو در رشته جدید منظور خواهد شد.

تبصره 2: درصورتی که تعداد واحدهای درسهای پذیرفته نشده دانشجو ، درحدی باشد که امکان گذراندن واحدهای مورد نیاز رشته جدید را درطول مدت مجاز تحصیل ، از وی سلب کند با تقاضای تغییر رشته او موافقت نمی شود.

ماده 67 - چنانچه دانشجو به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه دردوران تحصیل دچار بیماری یا سانحه ای گردد که توانایی ادامه تحصیل درآن رشته ویاامکان بهره گیری ازکارآیی حاصل از آن را طبق جداول نقص عضو ازدست بدهد می تواند براساس مواد این فصل ، به رشته دیگری متناسب با رشته خود درهمان گروه آزمایشی که از لحاظ نمره آزمون ورودی نزدیکترین نمره را دارد تغییر رشته دهد . دراین حال دانشجو ازرعایت مقررات ماده 63 (به استثنای بند یک ) وماده 65 معاف خواهد بود.

ماده 68 - متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را به همراه مدارک لازم حداقل 6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود تسلیم کند.

ماده 69- تغییر رشته دانشجویانی که متعهد به یکی از دستگاههای اجرایی باشند علاوه بر شرایط فوق نیازمند موافقت دستگاه ذیربط می باشد.

فصل یازدهم

پذیرش واحدهای درسی پذیرفته شدگان آزمون سراسری

ماده 70 - معادل سازی و پذیرش درسهای گذرانده شده آن دسته از پذیرفته شدگان آزمون سراسری که پیش از این واحدهایی را درسایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دردیگر مقاطع تحصیلی گذرانده اند یا موفق به اخذ مدرک تحصیلی شده اند باشرایط زیر مجاز است :

1-   70- دانشجو باتوجه به سوابق تحصیلی خود مجاز به شرکت درآزمون ورودی رشته جدید باشد.

2-   70- دانشگاه قبلی و مدارک تحصیلی آن مورد تائید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت فرهنگ و آموزش عالی باشد.

3-  70- محتوای آموزشی درسهای گذرانده شده با دروس رشته جدید به تشخیص گروه آموزشی ، اشتراک محتوایی داشته و نمره هریک از دروس از 12 کمتر نباشد.

4-  70- تحصیل دانشجو دردانشگاه قبلی مطابق برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی باشد.

تبصره : معادل سازی و پذیرفتن درسها توسط گروههای آموزشی ذیربط دردانشگاه پذیرنده انجام می شود.

ماده 71 - تعداد واحدهای پذیرفته شده و تعداد واحدهایی که دانشجو درموسسه آموزش عالی جدید گذرانده است درکارنامه دانشجو ثبت خواهد شد. بدیهی است نمره واحدهای پذیرفته شده از رشته قبلی درمیانگین کل محسوب خواهد شد.

تبصره : به ازای هر 20 واحد از دروس پذیرفته شده دانشجو ، یک نیمسال تحصیلی از حداکثر مدت مجاز وی کاسته می شود.

فصل دوازدهم

پایان نامه

ماده 72 - تهیه پایان نامه آخرین بخش دوره دکترای داروسازی است که طی آن دانشجو موظف است دریک زمینه مربوط به رشته تحصیلی خود زیر نظراستاد راهنما به تحقیق و تتبع بپردازد.

تبصره 1 : موضوع پایان نامه وانتخاب استادراهنما به پیشنهاد دانشجو ، موافقت استاد راهنما ، تایید گروه آموزشی و تصویب شورای پژوهشی دانشکده مربوطه تعیین می گردد.

تبصره 2 : فاصله زمان ثبت موضوع پایان نامه تا زمان دفاع از آن نبایستی کمتر از یک سال باشد.

ماده 73 - دانشجویان دوره دکترای داروسازی پس از گذراندن حداقل 140 واحد ازدروس عمومی و اختصاصی می توانند موضوع پایان نامه را بانظر استاد راهنما انتخاب کنند . موضوع پایان نامه پس از تصویب شورای پژوهشی دانشکده قطعیت می یابد.

ماده 74- به پیشنهاد استاد راهنما، حداکثردونفر از اعضاء هیات علمی یا متخصصان و محققان برجسته پس از تصویب شورای پژوهشی دانشکده بعنوان استاد مشاور تعیین می شوند.

ماده 75- ارزشیابی پایان نامه توسط هیات داوران متشکل از استاد راهنما و حداقل دوعضو از اعضای هیات علمی یا محققان ، متخصصان و صاحبنظران به انتخاب گروه آموزشی مربوط وبا حضور معاون پژوهشی دانشکده ویایکی از اعضای هیات علمی به عنوان نماینده وی صورت می گیرد.

تبصره : مرتبه علمی استاد راهنما و اعضای هیات علمی حداقل باید استادیار باشد . درخصوص محققان ، متخصصان و صاحب نظران داشتن مدرک دکترای تخصصی الزامی است .

ماده 76- درصورتی که پایان نامه ازنظر هیات داوران ضعیف تشخیص داده شود دانشجو می تواند باردیگر درزمانی که هیات داوران تعیین می کند رساله خود را کامل و ازآن دفاع نماید. تعیین این مدت نباید به نحوی باشد که ازحدنصاب حداکثرمدت مجاز تحصیل دانشجو بیشتر شود.

ماده 77- ارزشیابی پایان نامه توسط هیات داوران درمقیاس نمره گذاری ازصفرتابیست صورت می گیرد.

تبصره 1 : پایان نامه های دانشجویان دوره دکترای عمومی داروسازی باتوجه به نمرات مربوط به چهاردرجه به شرح زیر متمایزمی شود.

عالی                      پایان نامه های بانمره 19 تا 20

بسیارخوب             پایان نامه های بانمره 17 تا 99/18

خوب                      پایان نامه های بانمره 14تا 99/16

غیرقابل قبول           پایان نامه های بانمره کمتراز 14

تبصره 2: دانشجویانی حق دفاع از پایان نامه را دارند که کلیه واحدهای برنامه آموزشی دوره داروسازی را گذرانده باشند.

تبصره 3: پایان نامه ای که حداقل نمره 19 اخذ نموده است درصورتی که درزمان دفاع مقاله ای از آن چاپ یا پذیرش دریکی از مجلات علمی پژوهشی داشته باشد درجه ممتاز اخذ می نماید.

ماده 78 - واحدهای پایان نامه به شرح زیر ارائه می گردد:

1 - (2 واحد) : پس از تصویب موضوع پیشنهادی توسط شورای پژوهشی و گذراندن دوره آموزشی 4 روش تحقیق .

2 - ( 2 واحد) : درنیمسالهای تحصیلی بعدازگذراندن واحد پایان نامه 1 و یک نیمسال تحصیلی کمتراز ثبت نام برای واحد پایان نامه 3 به شرط موافقت و تایید استاد راهنمای واحد پایان نامه

3 - (4 واحد) : نیمسال آخر

تبصره : بدیهی است نمره پایان نامه 1و 2 درپایان نیمسالی که واحد اخذ شده است از سوی استاد راهنما و نمره پایان نامه 3 توسط هیئت داوران مطابق ماده 77 این آئین نامه تعیین و اعلام می گردد.

فصل سیزدهم

فراغت از تحصیل

ماده 79 - دانشجویی که کلیه واحدهای درسی و مراحل آموزشی دوره دکترای عمومی داروسازی و پایان نامه راطبق برنامه مصوب براساس مقررات این آیین نامه باموفقیت گذرانده باشد فارغ التحصیل دوره دکترای عمومی داروسازی شناخته می شود.

ماده 80- تاریخ گذراندن پایان نامه تاریخ فراغت ازتحصیل دانشجو تلقی می گردد.

ماده 81 - اعطای مدرک معادل به دانشجویان دوره دکترای عمومی داروسازی که به هردلیل امکان ادامه تحصیل یا فراغت از تحصیل در دوره داروسازی را نداشته باشند مجاز نیست . این قبیل دانشجویان درصورت ا حراز شرایط حسب مقررات مربوط می توانند به رشته دیگری در یکی از مقاطع کاردانی ، کارشناسی یا کارشناسی ارشد تغییر رشته دهند.

ماده 82- این آیین نامه در82 ماده و 70 تبصره درسومین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 20/9/78 به تصویب رسید برای آن دسته ازدانشجویانی که از ابتدای سال تحصیلی 80-79 به بعد وارد دانشگاه می شوند لازم الاجرا است و ازتاریخ اجرا کلیه آئین نامه ها و بخشنامه های قبلی مغایر با آن برای این دسته از دانشجویان لغو می شود.

تذکر : درمواردی که این آئین نامه مسکوت می باشد رای شورای آموزش دانشگاه ملاک عمل خواهد بود.