آئین نامه اجرایی ارتقاء اعضای هیات علمی

جمهوری اسلامی ایران

آئین نامه اجرائی ارتقاء اعضاء هیئت علمی دانشگاهها و موسسات

آموزش عالی و پژوهشی علوم پزشکی

1 کمیته منتخب دانشکده ها:

به منظور بررسی پرونده اعضاء هیئت علمی متقاضی ارتقاء کمیته ای در هر دانشکده با ترکیب و وظایف زیر تشکیل می شود:

* 1 1 ترکیب اعضاء‌ :

کمیته فوق دارای 5 نفر عضو خواهد بود که 3 نفر آنان ثابت و 2 نفر بقیه متغیر می باشند. اعضاء کمیته باید حداقل در مرتبه استادیاری باشند.

1-1-1-               اعضاء ثابت عبارتند از :

الف) رئیس دانشکده (رئیس کمیته منتخب)   ب)‌ معاون آموزشی دانشکده ( دبیر کمیته منتخب)

ج) یک نفر نماینده منتخب اعضاء هیئت علمی دانشکده مربوطه با مرتبه دانشیاری یا بالاتر و در صورتی که بیش از یک نفر دانشیار یا بالاتر در دانشکده نباشد در آن صورت نماینده مزبور می تواند از میان اعضاء هیات علمی دانشکده در مرتبه استادیاری و با حداقل 3 سال سابقه خدمت آموزشی انتخاب شود.

2-1-1- اعضاء‌ متغیر برای هر پرونده حسب مورد 2 نفر خواهند بود که توسط رئیس دانشکده از گروه آموزشی مربوطه یا رشته مشابه و در مرتبه علمی که حتی الامکان بالاتر از مرتبه علمی عضو متقاضی ارتقاء باشد انتخاب شوند. در دانشگاههایی که گروه آموزشی مربوطه وجود نداشته باشد از رشته مشابه انتخاب خواهند شد.

تبصره : اعضای کمیته منتخب دانشکده ها لازم است دارای شرایط زیر باشند.

1) حسن شهرت به سابقه برجسته آموزشی

2) حسن شهرت به رعایت اصول اخلاق حرفه ای

3) صرف وقت کافی برای شرکت مستمر و منظم در جلسات کمیته

* 2 1 وظائف کمیته منتخب دانشکده :

کمیته منتخب با دریافت اطلاعات لازم از منابع ذیربط در دانشگاه ، پرونده متقاضی ارتقاء را تنظیم و سپس پرونده را از طریق معاون آموزشی دانشگاه به هیئت ممیزه مرکزی ارسال می نمایند. کمیته منتخب برای ارزیابی کیفیت تدریس از نتایج به دست آمده توسط مراجعی که در بند 1-1 آئین نامه ارتقاء به آن اشاره شده استفاده خواهد کرد.

تبصره: لازم است در هر دانشکده دفتری به منظور هماهنگی های لازم و اقدامات اجرایی کمیته منتخب تشکیل گردد.

1 نحوه تکمیل فرم ارزشیابی فعالیتهای عضو هیئت علمی :

قسمتهایی از این فرم توسط عضو هیئت علمی تکمیل و امضاء می شود و پس از تائید و امضاء مدیر گروه ذیربط (در محلی که در فرم پیش بینی شده است) ، فرم تکمیل شده برای کمیته منتخب دانشکده ارسال می گردد . در تمام صفحات فرم ستون امتیاز توسط کمیته منتخب تکمیل خواهد شد و توسط عضو هیئت علمی متقاضی و مدیر گروه مربوط در این ستون امتیازی ذکر نخواهد شد . همچنین جدولهای شماره 5 و 7 و 21 و 22 و 23 منحصراً توسط کمیته منتخب دانشکده و هیئت ممیزه مرکزی تکمیل خواهد شد.

به همراه فرم تکمیل شده که برای کمیته منتخب و هیئت ممیزه مرکزی ارسال می شود. می بایستی یک برگ فتوکپی از کلیه مدارک تحصیلی ، احکام ، توافق نامه ها ، تائیدیه ها ، جزوات ، مقالات ، کتب و سایر مدارک لازم ارسال گردد. در دانشگاههای علوم پزشکی و موسسات آموزش عالی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که براساس مفاد قسمت دوم آئین نامه ارتقاء واجد شرایط تشکیل هیئت ممیزه نمی باشند، کمیته منتخب دانشکده می بایستی پس از تکمیل فرم آن را همراه با مدارک لازم از طریق معاون آموزشی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی جهت بررسی به دفتر هیئت ممیزه مرکزی این وزارت ارسال دارد.

تبصره 1 : برای حصول شرایط عمومی و تائید ( بند 5 ) شرایط عمومی ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی موضوع در کمیته اجرایی جذب دانشگاه مطرح و پس از آن پرونده برای ارتقای مرتبه تکمیل و ارائه شود.

تبصره 2 : ارزیابی کیفیت آموزشی توسط دفاتر EDO دانشکده ها براساس پیوست 4 انجام شود.

تبصره 3 : حداکثر زمان لازم برای بررسی پرونده های تکمیل شده از تاریخ وصول به دفتر کمیته های منتخب دانشکده ها 3 ماه می باشد.

پیوستها

پیوست شماره 1) جداول ارتقاء

پیوست شماره 2) مقررات مربوط به طرز تشکیل و اختیارات هیئت ممیزه دانشگاههای علوم پزشکی

پیوست شماره3) مقررات مربوط به طرز تشکیل و اختیارات هیئت ممیزه مرکزی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی